10 grootste transfers in januari

In deze transferperiode toonde de Premier League zijn financiële kracht door aanzienlijk meer geld uit te geven dan teams in andere landen. Chelsea was hierbij de hoofdrolspeler, want deze Londense club gaf meer uit aan transfers dan alle clubs in de Bundesliga, La Liga, Serie A en Ligue 1 samen!

Cristiano Ronaldo: van Manchester United naar Al Nassr

Als er een transfer is waarbij Cristiano Ronaldo is betrokken, dan is dat gelijk wereldnieuws, omdat deze Portugese international een van de grootste voetbalspelers van het afgelopen decennium is geweest. Omdat zijn carrière door zijn leeftijd in een neergaande spiraal verliep en geen enkele Champions League-club hem wilde contracteren, maakte hij een gratis transfer van Manchester naar Saoedi-Arabië. Zijn loon zal ongeveer 200 miljoen dollar bedragen over een contract van tweeënhalf jaar, wat werkelijk een krankzinnig bedrag is. Het wordt fascinerend om te zien welke impact hij zowel op als naast het veld zal hebben voor het voetbal in deze regio.

Enzo Fernandez: van Benfica naar Chelsea

Na door velen te zijn beschouwd als een belangrijke speler in het winnende Argentijnse WK-team, zou de transfer naar Benfica van deze uiterst fanatieke en mondige middenvelder behoorlijk wat geld moeten gaan kosten. Met 120 miljoen euro is deze 22-jarige speler dan ook de duurste transfer in de geschiedenis van de premier league, waarmee hij het bedrag dat Manchester City in 2021 betaalde voor Jack Grealish wordt overschreden. Vanwege de kosten van deze transfer wordt er veel van hem verwacht en zal hij ook snel moeten gaan presteren. Boek een reis naar Stamford Bridge om Chelsea’s nieuwe aanwinsten in actie te zien!

Mykhailo Mudryk: van Shakhtar Donetsk naar Chelsea

Nog een voorbeeld van dat Chelsea flink in zijn buidel heeft getast, was de transfer van Mudryk voor 100 miljoen euro. Door de aankoop van Enzo Fernández met zijn 22 jaar laat Chelsea duidelijk hun nieuwe strategie zien, waarbij ze de meest getalenteerde jonge spelers op de markt aantrekken. Deze Oekraïner heeft nog maar een paar optredens achter de rug en al laten zien dat hij ongelooflijk snel en behendig kan dribbelen, dus de fans van Chelsea verwachten nog veel meer van hem.

João Cancelo: van Man City naar Bayern München

Dit is een zet die niet veel voetbalfans zagen aankomen. Veel berichten suggereren namelijk dat Cancelo ongelukkig was met zijn gebrek aan speeltijd dit seizoen en de druppel voor hem was toen hij hoorde dat hij niet zou starten tegen Arsenal. Dit resulteerde in een grote confrontatie met manager Pep Guardiola, die hem vertelde dat hij kon vertrekken als hij ongelukkig was, omdat hij geen spelers in zijn team wilde hebben die een slecht klimaat in de kleedkamer zouden veroorzaken. De Duitse kampioenen profiteerden echter snel van de situatie door de veelzijdige rechtsback in bruikleen te nemen met een optie om de deal in de zomer definitief te maken voor 70 miljoen euro. Boek nu een reis bij ons naar de Allianz Arena en zie hun spelen!

Cody Gakpo: van PSV Eindhoven naar Liverpool

Toen PSV Eindhoven in financiële moeilijkheden kwam, wilden ze hun sterspits laten vertrekken voor 42 miljoen euro. Na een indrukwekkend WK voor Nederland met 3 doelpunten, en als een van de topspelers in de Eredivisie is het dus geen verrassing dat Jurgen Klopp deze snelle en sterke veelzijdige aanvaller wilde contracteren, die op elk van de drie voorste posities kan spelen. Zal hij in staat zijn om het worstelende Liverpool een boost te geven zodat ze weer op kunnen klimmen in de competitie? Boek een reis naar de iconische locatie Anfield en maak een wedstrijd mee van het legendarische Liverpool!

Pedro Porro: van Sporting Lissabon naar Tottenham

Spurs manager Antonio Conte staat erom bekend met 5 man achterin te spelen en houdt van creatieve, aanvallende vleugelverdedigers. Daarom is het geen verrassing dat deze club de getalenteerde Spaanse rechtsback Pedro Porro van Sporting Lissabon heeft overgenomen voor een lening van 5 miljoen euro met een koopverplichting van 39 miljoen euro in de zomer. Conte en de fans van Tottenham hopen dus dat deze transfer kan zorgen voor een succesvolle toekomst van deze club. De Tottenham Hotspurs met hun fantastische en hypermoderne stadion zijn een bezoek meer dan waard!

Jorginho: van Chelsea naar Arsenal

Nu Arsenal voor de Premier League-titel gaat en manager Mikel Arteta een ervaren centrale middenvelder zoekt, lijkt de transfer van Jorginho voor 14 miljoen euro een goede deal. Velen waren er echter wel verbaasd over dat Chelsea een transfer naar hun directe rivalen liet plaatsvinden, maar gezien de hoeveelheid nieuwkomers bij Chelsea was de verkoop van een paar spelers wel noodzakelijk. Zal deze Italiaanse middenvelder met veel Premier League-ervaring Arsenal naar hun eerste titel sinds 2003 brengen? Boek een reis om Arsenal te zien spelen in het Emirates-stadion in Londen en ervaar live de spannende finale van het seizoen!

João Felix naar Chelsea

Nadat hij bij Atletico Madrid uit de gratie was geraakt bij manager Diego Simeone, zal deze getalenteerde en creatieve 23-jarige Portugese international in de Premier League willen laten zien wat hij waard is. Het kost Chelsea wel een lening van 11 miljoen euro voor de rest van het seizoen, waardoor het zeker een dure aankoop is, waarvan de Londense club hoopt dat het veel zal opleveren. Felix maakte een bewogen start van zijn Chelsea-carrière door uit het veld te worden gestuurd tijdens een nederlaag tegen Fulham. Hij zal zeker vastbesloten zijn om zich na deze ongelukkige start te herpakken met kwaliteit en vaardigheid.

Yann Sommer: van Borussia Monchengladbach naar Bayern München

Na negen seizoenen bij Borussia Monchengladbach maakte deze Zwitserse nummer één-doelman voor 9,5 miljoen euro een transfer naar Beieren. Aangezien de legendarische doelman Manuel Neuer geblesseerd is geraakt door een skiongeluk, moesten de Duitse kampioenen voor versterking zorgen. Neuer verkeert momenteel in onzekerheid nadat hij de club publiekelijk heeft bekritiseerd voor het ontslag van de keeperstrainer. Of Sommer op lange termijn een vaste starter zal zijn, valt nog te bezien.

Marcel Sabitzer: van Bayern München naar Manchester United

Na het nieuws dat middenvelder Christian Eriksen een paar maanden geblesseerd zou zijn, handelde Eric Ten Hag heel snel door Bayern München-middenvelder Marcel Sabitzer tot het einde van het seizoen te lenen. De Oostenrijkse international kwam in twee seizoenen 40 keer in actie voor de Duitse kampioenen en hoopt een goede indruk te maken bij zijn nieuwe club. Boek bij ons een voetbalreis naar Engeland om Manchester United te zien spelen en beleef een wedstrijd op Old Trafford!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *