fc barcelona

De 10 Beste Aanvallende Trio’s in de Voetbalgeschiedenis

In het voetbal vallen topspelers altijd op. Sommige spelers zijn individueel briljant; anderen hebben een unieke chemie met ploeggenoten die tot sensationeel aanvalsspel leidt. In feite vielen sommige van de iconische voetballers op als trio. Hieronder betuigen we respect aan alle grootste aanvallende trio’s die het voetbal hebben gesierd.

Van klassieke trio’s die alleen je grootouders zich nog herinneren tot nieuwe groepen die veelbelovend zijn, zetten we hieronder de 10 beste aanvallende trio’s van alle tijden op een rij. Lees verder om meer te weten te komen!

beste aanvallende trio's MSN

Welke zijn de 10 beste aanvallende voetbaltrio’s?

 1. Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar Jr (FC Barcelona)
 2. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, en Gareth Bale (Real Madrid)
 3. Marco Van Basten, Ruud Gullit, en Frank Rijkaard (AC Milan).
 4. Mohamed Salah, Sadio Mane, en Roberto Firmino (Liverpool)
 5. George Best, Bobby Charlton, en Dennis Law (Manchester United)
 6. Rivaldo, Ronaldinho, en Ronaldo (Nationaal Team van Brazilië)
 7. Omar Sivori, John Charles, en Giampiero Boniperti (Juventus).
 8. Alfredo Di Stefano, Francisco Gento, en Ferenc Puskas (Real Madrid)
 9. David Beckham, Ryan Giggs, en Paul Scholes (Manchester United)
 10. Johan Cruyff, Piet Keizer, en Sjaak Swart (AFC AJAX)

10. Johan Cruyff, Piet Keizer, en Sjaak Swart (AFC Ajax)

In 1974 kwalificeerde Nederland zich voor het eerst sinds 1938 voor de Wereldbeker. Ze verrasten het publiek met de toen vernieuwende “Total Football” speelstijl. De spelers die de strategie aanstuurden waren drie AFC Ajax sterren die jarenlang samen hadden gespeeld – Johan Cruyff, Piet Keizer, en Sjaak Swart.

Hoewel het internationale publiek verbaasd was over de kracht van het Nederlandse elftal, was Ajax in het clubcircuit al jaren fenomenaal. Samen was het trio verantwoordelijk voor het helpen winnen van de ploeg:

 • 6 titels in de Eredivisie
 • 3 Europacup (UEFA Champions League) titels.

De overblijfselen van de Total Football strategie zijn nog steeds zichtbaar in de voetbalcultuur over de hele wereld (FC Barcelona’s “tiki-taka” speelstijl is er van afgeleid). Ajax blijft een sterke ploeg waarvan veel van hun kerntactieken nog op Total Football berusten.

9. David Beckham, Ryan Giggs, en Paul Scholes (Manchester United)

Beckham, Giggs, en Scholes zijn onbetwistbare Manchester United iconen. Het is niet bijzonder dat ze beschouwd worden als drie van de beste voetballers aller tijden. Ze stonden bekend om hun hardwerkende aard en hun vaardige spel.

Zonder twijfel is Paul Scholes de beste passer die Engeland heeft voortgebracht. Beckham stond bekend om zijn precisie en vermogen om van grote afstand doelpunten te maken. Vul Beckham en Scholes aan met een snelle Ryan Giggs en je hebt een dream team!

Toen dit trio voor Manchester United speelde, wonnen ze vele titels. De beroemdste is waarschijnlijk hun treble van 1999 (Premier League, FA Cup, en UEFA Champions League). Het is nog steeds de enige treble die ooit door een Engelse voetbalploeg gewonnen werd.

Zelfs na hun pensionering worden deze drie spelers gezien als een van de sterkste groep spelers in de voetbalgeschiedenis. Manchester United staat bekend om het samenstellen van sterke aanvallende elftallen, met spelers als Ruud van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo, en Paul Pogba die in vergelijkbare rollen volgen. Dit maakt het boeken van een voetbalreis om Manchester United te zien altijd spannend.

8. Alfredo Di Stefano, Francisco Gento, en Ferenc Puskas (Real Madrid)

Vóór Real Madrid’s beroemde BBC-frontlinie drukte al een trio een stempel op de geschiedenis van de club. Alfredo Di Stefano, Francisco Gento en Ferenc Puskas wonnen vijf UEFA Champions League titels op rij. Een van hun meer opmerkelijke prestaties omvat een 7-3 overwinning op Eintracht Frankfurt in de Europa Cup finale.

Alfredo Di Stefano wordt nog steeds beschouwd als een van de topscorers in de UEFA Champions League, wat een hele prestatie is gezien het feit dat de teams tegenwoordig zoveel meer wedstrijden spelen. Francisco Gento blijft ook de enige speler die zes Europa Cups won. (Cristiano Ronaldo jaagt zeker ook op dat record!)

Als je er zeker van wilt zijn dat je getuige bent van een van de beste voetbalteams ter wereld, boek dan een voetbalreis om Real Madrid te zien.

7. Omar Sivori, John Charles, en Giampiero Boniperti (Juventus)

In de jaren 1950 was Juventus er slecht aan toe. Maar toen Omar Sivori en John Charles in 1957 bij de ploeg kwamen, keerde het tij voor de ploeg. Samen met Giampiero Boniperti was “El Trio Magico” het beste aanvallende trio dat iemand gezien had.

Dit trio bracht Juventus terug naar hun gloriedagen, door te winnen:

 • 3 titels in de Serie A
 • 2 Italiaanse kopjes

Hoewel we niet terug in de tijd kunnen reizen om het Magische Trio in actie te zien, is Juventus nog steeds een geweldige ploeg. Zie het zelf door een voetbalreis te boeken om Juventus te zien.

6. Rivaldo, Ronaldinho en Ronaldo (Nationaal Team van Brazilië)

De mythische 3 R’s: Rivaldo, Ronaldinho en Ronaldo maakten de Braziliaanse nationale voetbalploeg deel uit van deze lijst van beste aanvallende trio’s. Het trio maakte voor het eerst zijn opwachting in de Copa America, waar ze moeilijk te verslaan bleken.

Samen scoorden ze 15 doelpunten in zeven wedstrijden en maakten ze het Brazilië mogelijk de Wereldbeker van 2002 te winnen – iets wat het team zelf niet verwacht had. Het trio maakte het ook mogelijk dat een jonge Ronaldinho zich kon ontplooien, die later ging schitteren bij Barcelona en AC Milan.

5. George Best, Bobby Charlton, en Dennis Law (Manchester United)

De ‘Heilige Drievuldigheid’ is beroemd omdat ze het begin markeerde van een tijdperk van goede spelers bij Manchester United. Dit trio verschrikte elke ploeg die de pech had tegen hen te spelen.

George Best, Bobby Charlton, en Dennis Law brachten hun team mee:

 • 660+ doelpunten in 1300 wedstrijden samen
 • Manchester United’s eerste Europa Cup

Dit is de tweede keer dat Manchester United op de lijst staat. Als je een ander opkomend aanvallend voetbaltrio wilt zien, moet je natuurlijk een voetbalreis boeken om Manchester United te zien.

4. Mohamed Salah, Sadio Mane, en Roberto Firmino (Liverpool FC)

MSF is een vesting van spitsen die voor Liverpool FC spelen. De laatste vier jaar hebben ze Liverpool aan de overwinning geholpen:

 • 1 Champions League
 • 1 FIFA Club Wereldbeker
 • 1 UEFA Super Cup
 • 1 Premier League titel

Is dit nog een verrassing als ze samen meer dan 300 doelpunten voor Liverpool gemaakt hebben?

Fans van Liverpool FC zien dit trio graag spelen omdat het een onvergetelijke ervaring is. Wees er zelf getuige van door een voetbalreis te boeken om Liverpool FC te zien.

3. Marco van Basten, Ruud Gullit, en Frank Rijkaard (AC Milan)

Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard staan erom bekend dat ze het tij voor AC Milan deden keren. Van Basten was een klinische afmaker, Rijkaard de beste verdedigende middenvelder van zijn tijd, en Gullit wordt nog steeds beschouwd als een van de beste Nederlandse spelers aller tijden.

Samen hielpen ze de club winnen:

 • 3 titels in de Serie A
 • 2 UEFA Champions League titels
 • 2 Europese Super Cups

AC Milan bouwt voortdurend aan teams met sterke aanvallende en verdedigende eenheden. Als je wilt zien wat ze momenteel te bieden hebben, boek dan een voetbalreis om AC Milan te zien.

2. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, en Gareth Bale (Real Madrid)

Ook bekend als BBC, nam dit trio samen enkele waanzinnige prestaties op, waaronder:

 • 97 doelpunten
 • 3 UEFA Champions League titels in vier jaar
 • 1 La Liga titel

Met de hulp van BCC werd Real Madrid de eerste club die drie opeenvolgende Champions League trofeeën won (met de competitie in zijn huidige vorm). Het trio viel uiteen toen Ronaldo naar Juventus vertrok.

Hoewel Cristiano Ronaldo niet meer bij Real Madrid zit, kun je nog steeds Karim Benzema en Gareth Bale zien spelen als je een voetbalreis naar Real Madrid boekt.

1. Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar Jr (FC Barcelona)

Het kon ook niet anders: MSN is natuurlijk nummer één op deze lijst. Tussen 2014 en 2017 had Barcelona het dodelijkste trio, waarin de drie beste Latijns-Amerikaanse spelers samenkwamen. Met z’n drieën overtroffen ze in 2015 de teamgoals van Real Madrid, met 122 doelpunten in een enkel seizoen.

Het seizoen daarop braken ze hun eigen record met 131 doelpunten. Met behulp van het trio slaagde Barcelona erin de Champions League, Club World Cup, en La Liga te winnen.

Ook al zijn MSN niet meer samen, je kunt nog steeds verbluffend aanvalsspel zien tijdens een voetbalreis naar FC Barcelona.

De voetbalgeschiedenis is vol verbazingwekkende trio’s, en ze duiken nog steeds op. Met Lionel Messi’s transfer naar PSG is er al een nieuw mogelijk trio in de maak: Messi, Neymar, en Kylian Mbappé.

Als je je kans niet wilt missen om een van de eersten te zijn om dit trio te zien, moet je een voetbalreis boeken om PSG te zien.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *