Waar kun je in Rome eten, drinken en napraten?

Rome, de eeuwige stad! Een plaats die op de bucketlist staat van vrijwel iedere reiziger. De cultuur, geschiedenis, verborgen juweeltjes en eeuwige sfeer van deze stad zul je nooit in één reis of één post kunnen samenvatten. Toch hebben we een kleine gids voor je samen kunnen stellen! In deze post staan niet alle musea, galeries en straten die je zou moeten bezoeken. Maar we hebben ook een uitgebreide lijst samengesteld met de beste plaatsen waar je heerlijk kunt eten en drinken, kortom, deel kunt nemen aan het zogenaamde “Dolce Far Niente” – “De zaligheid van het nietsdoen” – volgens een eeuwenoude traditie uit het oude Romeinse Rijk.

“Alle wegen leiden naar Rome” wordt vaak gezegd en dit oude spreekwoord heeft zeker een kern van waarheid. Misschien wil jij Rome wel bezoeken voor de heerlijke pasta, of heb je een voetbalreisje op Voetbaltravel.nl geboekt om een wedstrijd van de historische teams A.S.  Roma of SS Lazio te zien. Wat de reden van je reis ook is, je hebt er zeker trek in een maaltijd of aperitief in Italiaanse stijl – geen probleem dus met onze lijst!

Pasta eten bij de Trevi-fontein

Als je in het stadscentrum bent en Lazio of Roma heeft de scuddetto of een andere titel gewonnen, dan zul je wellicht het enthousiasme en passie van de tifosi kunnen ervaren. Als je geluk hebt, zie je misschien zelfs de spelers met hun trofee. Want als één van deze teams een titel wint, haasten hun fans zich naar het stadscentrum met vlaggen, spandoeken en alles wat hun club vertegenwoordigt. Het centrum van de stad wordt dan overspoeld met lichtblauwe of granaatachtige kleuren, dus kies hierbij je eigen kleur! De Roma-fans hebben hier echter wel een voordeel, aangezien het stadscentrum door Roma wordt gedomineerd, terwijl de Lazio-fans meer aan de rand van de stad en de omliggende gebieden te vinden zijn. Als je honger krijgt van al dat feesten, ligt Il Chianti op steenworp afstand van de Trevi-fontein. Dit restaurant is zeer populair onder de toeristen en lokale bevolking. Er staan lange rijen, dus ga er niet te hongerig naar toe, zodat je het geduld kunt opbrengen om te wachten. Er wordt gezegd dat hier de beste carbonara van Rome wordt geserveerd. Maar dat moet je natuurlijk zelf maar gaan beoordelen. We raden je in ieder geval aan om een van de volgende vier populairste pasta’s te bestellen: carbonara, cacio el pepe, bolognese en amatriciana.

Lazio houdt van pizza

Een gedenkplaat voor de oprichting van SS Lazio vind je om de hoek van een van de beste pizzeria’s in Rome. Er heerst hier een speciale Italiaanse voetbalrivaliteit – dus laat zien dat je Lazio support! Draag eventueel een hemelsblauw shirt, of nog beter – ga naar een van hun wedstrijden tijdens je voetbalreis.

Als je na de wedstrijd nog even wilt nagenieten en je wilt laten verwennen, dan is dit “the place to be”. In de wijk Prati kun je al vanaf 18:30 uur van de Romeinse “pinsa” genieten – een ongebruikelijk tijdstip voor de lokale restaurants. De toppings zijn hier vers en het deeg dun en knapperig, dus totaal niet te vergelijken met een fastfood-pizza. Dit wordt dus een heerlijke ervaring.

Een hapje bij het Stadio Olimpico

Op slechts een paar haltes van Zum en Pasticceria Romoli verwijderd, bevindt zich het iconische Stadio Olimpico. Het Stadio Olimpico ligt aan de oevers van de rivier de Tiber en biedt onderdak aan de twee beroemdste voetbalteams van Italië: Roma en Lazio. Tussen deze twee ploegen bestaat er een zeer verhitte rivaliteit, maar ze delen het stadion, dus in zekere zin strijden ze erom wie de “baas” van het stadion mag zijn.

Pasticceria is de Italiaanse naam voor een zoet gebakje, en we kwamen er zelf achter dat veel Italianen ‘s-nachts gebak snacken, en dit is inmiddels een traditie geworden. Midden in de nacht van een cornetto genieten in Rome’s Quartiere Africano bij Pasticceria Romoli, de zoete verwenner sinds 1952, is dus zeker een aanrader.

Aperitivo met Francesco Totti?

Barnum café, een eclectische mix van een lounge-achtige sfeer, stijlvol design, handgemaakte cocktails en een scala aan wijnen, verdient ook een plek op je favorietenlijst in Rome. In een gezellig café en bistro met stenen muren worden hier tentoonstellingen van kunstenaars gehouden en de heerlijke muziek vervolmaakt de goddelijke sfeer. Het café is voor je open vanaf 9:00 uur tot 2:00 uur.

Velen hebben het geluk gehad om de legendarische Roma-speler Francesco Totti op deze plek te zien genieten met vrienden en familie. Dus, wie weet, misschien word jij wel de volgende gelukkige om een ster van Rome in levenden lijve te zien?

Of het nu gaat om het eten, drinken, slapen (of helemaal niet slapen) in Rome, deze lijst bevat de beste highlights voor jouw bezoek. Deze stad zal je ook nooit teleurstellen, en als je het lastig vindt om zelf een reis te boeken, bezoek dan onze website Voetbaltravel.nl met een paar vrienden en plan samen je reis naar een geweldige wedstrijd van A.S. Roma / S.S. Lazio!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *